Search here...
TOP
Gotuje

Tarta OREO bez pieczenia

Składniki:
Ciasto kruche:
• 350 g ciasteczek typu oreo
• 50 g masła

Masa śmietanowa:
• 500 ml śmietanki 30% lub 36%
• 250 g serka mascarpone
• 2 op. śmietan–fix
• 1 łyżka cukru pudru
• 1 cukier waniliowy

Na wierzch:
• maliny, borówki lub inne owoce sezonowe

Przygotowanie:
Ciasteczka i masło zblendować (ciasto ma mieć konsystencję mokrego piasku) i ułożyć cienko na formie do tarty tak, by pokryć całe dno i 1/2 wysokości boków formy. Odstawić do lodówki na 1h.
Mocno schłodzoną śmietankę i mascarpone miksować na wysokich obrotach, jak śmietana zacznie lekko tężeć, dodać cukier puder, cukier waniliowy i śmietan–fixy. Miksować całość do pojawienia się “wzorków” na śmietanie.

Masę śmietanową wyłożyć na kruchy spód z oreo, dodać kilka pokruszonych ciastek i mocno schłodzić (najlepiej ok 12h). Przed podaniem udekorować owocami.

«

»

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Instagram @veroni_que_

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More