Search here...
TOP
Gotuje

Sernik dyniowy

Składniki:

Kruchy spód:
• 1 op. ciasteczek typu markizy (może być oreo)
• 50 g masła

Masa serowa:
• 750 g zmielonego sera twarogowego (może być z wiaderka)
• 500 g musu z dyni (kliknij TUTAJ po przepis)
• 200 g cukru (3/4 szklanki)
• 1 op. cukru z wanilią lub wanilinowego
• 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
• 1 op. budyniu waniliowego
• 6 jaj

Przygotowanie:

Ciasteczka zblendować i wymieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć równomiernie na spód okrągłej blachy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie blacha o średnicy 24 cm). Mus z dyni i ser zmiksować do połączenia składników. Dodać oba cukry, mąkę i budyń. Miksować całość ok 4 minuty, następnie dodawać stopniowo jajka (powinny być w tem. pokojowej). Ciasto wylać na spód z ciasteczek i piec 60 min. w piekarniku nagrzanym do 160 st. (góra-dół). Po upieczeniu od razu wyjąć z piekarnika, poczekać aż ostygnie (ciasto trochę opadnie) i… smacznego! 🙂

Pssssst! Ciasto najlepiej smakuje z jesienną kawą Pumpkin Spice Latte 😉

«

»

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Instagram @veroni_que_

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More