Search here...
TOP
Gotuje

Pumpkin Spice Latte – kawa dyniowa

Składniki:

  • 1 filiżanka espresso
  • ¾ szklanki mleka
  • mus korzenny:
    • 2 łyżki musu z dyni (kliknij TUTAJ po przepis)
    • 2 łyżeczki cynamonu
    • 1 łyżeczka mielonego imbiru
    • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
    • ½ łyżeczki mielonych goździków
    • 2 łyżki brązowego cukru
    • opcjonalnie: szczypta kardamonu, ekstrakt z wanilii

Przygotowanie:

Mleko podgrzać i spienić (w ekspresie/spieniaczem/ubijaczką). Wszystkie składniki na mus korzenny zblendować, wymieszać ze spienionym mlekiem i przelać do wysokiej szklanki. Delikatnie po brzegach szklanki wlewać espresso. Udekorować bitą śmietaną i cynamonem, lub w wersji fit – tylko cynamonem 😉

Więcej inspiracji na jesienne dania znajdziecie na moim kulinarnym profilu na Instagramie: https://www.instagram.com/instagotowanie/

«

»

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Instagram @veroni_que_

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More